متخصص چشم پزشک در ایران

جراحی پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه

جراحی پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه

امروزه در زمینه پیوند قرنیه شاهد پیشرفت­های بسیاری هستیم. با کمک این پیشرفت­ها و استفاده از دستگاه­های جدید می­توان جراحی پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه را تجربه کرد. در این مقاله با روش پیوند قرنیه بدون بخیه و نیز با روش پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه آشنا می­شویم.

پیوند قرنیه

قرنیه که لایه­ای­ شفاف در قسمت جلوی چشم است، به تمرکز نور کمک می­کند تا بتوانید واضح ببینید. حال اگر قرنیه آسیب ببیند، ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد. در این صورت، چشم پزشک متخصص تمام یا بخشی از قرنیه را برمی­دارد و آن را با یک لایه بافت سالم جایگزین می­کند.

پرتوهای نوری که از قرنیه آسیب دیده عبور می­کنند، می­توانند منحرف شوند و بینایی را مختل کنند. بنابراین لازم است که قرنیه آسیب دیده جایگزین شود و پیوند قرنیه انجام شود.

دلایل جراحی پیوند قرنیه

پیوند قرنیه بسیاری از مشکلات چشمی را اصلاح می­کند، از جمله:

  • زخم قرنیه به دلیل آسیب یا عفونت
  • قوز قرنیه
  • نازک شدن قرنیه
  • کدر شدن قرنیه
  • تورم قرنیه
  • بیماری­های ارثی چشم
  • مشکلات ناشی از جراحی قبلی چشم

پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه چگونه انجام می­شود؟

در روش پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه قرنیه اهدا کننده و قرنیه بیمار هر دو بدون تیغه و برش و تنها به کمک لیزر آماده می­شوند. در این روش از بخیه استفاده نمی­شود. بنابراین، پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه عوارض جانبی بسیار کمی دارد.

پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه به کمک دستگاه فمتوسکند

پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه چیست؟

برای انجام پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه می­توان از دستگاه فمتوسکند استفاده کرد. در این روش می­توان قرنیه را با الگوهای پیچیده آماده کرد که می­توان آن را با شرایط خاص فرد تنظیم کرد.

حتما بخوانید:  مزایا و معایب عمل شبکیه چشم با روغن چیست؟

در روش پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه دستگاه فمتوسکند با دقت بیش­تری بافت را آماده می­کند و گیرنده را با شکل بافت دهنده بهتر تطبیق می­دهد. در نتیجه، روند بهبودی پس از پیوند قرنیه سریع‌تر بوده و در نهایت کیفیت اپتیکی و بصری بهتری در قرنیه جدید ایجاد می­شود.

پیوند قرنیه بدون بخیه

DSEK که مخفف کلمه Descemet Stripping Endothelial Keratoplasty می­باشد، یک روش جدید برای پیوند قرنیه بدون بخیه است. در این روش قسمتی از قرنیه آسیب دیده برداشته می­شود و عوارض جانبی کمی دارد. در روش پیوند قرنیه بدون بخیه مهارت چشم پزشک متخصص و یا  فوق تخصص چشم پزشکی و نیز معرفی چشم پزشک خوب بسیار مهم و موثر است.

مزایای پیوند قرنیه بدون بخیه

 DSEK تکنیکی جدید برای بیماران مبتلا به ادم قرنیه است که نیاز به پیوند قرنیه دارند. این روش دارای چندین مزیت نسبت به دیگر روش­های پیوند قرنیه است که عبارتند از:

  • بازیابی سریع­تر بینایی،
  • ایجاد آستیگماتیسم کم­تر زیرا بخیه وجود ندارد،
  • چشم در برابر آسیب بسیار قوی­تر و مقاوم­تر است؛ زیرا فقط بافت آسیب دیده جایگزین می­شود،
  • ·         زمان جراحی سریع­تر است،
  • احتمال رد شدن قرنیه اهدایی به میزان قابل توجهی کاهش می­یابد،
  • این روش را می ­توان با جراحی آب مروارید ترکیب کرد.

در ادامه با ادم قرنیه و علت آن بیش­تر آشنا خواهیم شد.

پیوند قرنیه بدون بخیه

ادم قرنیه چیست؟

لایه خلفی قرنیه، اندوتلیوم نامیده می­شود و وظیفه حفظ شفافیت قرنیه را با پمپاژ مایع اضافی از قرنیه برعهده دارد. اندوتلیوم دارای تعداد محدودی سلول است. به عبارتی، این سلول­ها پس از آسیب دیدگی یا مرگ نمی­توانند جایگزین شوند. شرایط خاصی می­تواند باعث از بین رفتن سلول­های اندوتلیال شود که منجر به ادم قرنیه و از دست دادن بینایی می­شود.

حتما بخوانید:  متخصص چشم پزشکی کردستان

 ادم برگشت ناپذیر قرنیه زمانی رخ می­دهد که از دست دادن سلول­های اندوتلیال به حدی است که دیگر قادر به پمپاژ مایع از قرنیه نیست و قرنیه متورم می­شود. در این صورت، از تمرکز نور بر روی شبکیه جلوگیری می­شود.

علت ادم قرنیه

به طور کلی ادم قرنیه دو دلیل اصلی دارد، یکی کراتوپاتی بولوز و دیگری دیستروفی اندوتلیال فوکس.

کراتوپاتی بولوز، وضعیتی است که در آن قرنیه فرد به دنبال آب مروارید و عمل کاشت لنز داخل چشمی به طور دائم متورم شده است.

در دیستروفی اندوتلیال فوکس، مایع شروع به تجمع در قرنیه می­کند. در این حالت، بیماران در صبح دچار تاری دید می­شوند، همچنین، هاله­هایی در اطراف چراغ می­بینند و در اوایل روز قادر به خواندن نیستند. هر چه روز می­گذرد و قرنیه خود به خود کم آب می­شود، دید بیمار شفاف­تر شده و بینایی بیمار بهبود می­یابد.

انجام جراحی پیوند قرنیه بدون بخیه

همان طور که پیش­تر گفته شد، برای درمان کراتوپاتی بولوز و دیستروفی اندوتلیال فوکس که در آن فقط بخشی از قرنیه آسیب دیده است، می­توان از روش پیوند قرنیه بدون بخیه یعنی روشDSEK استفاده کرد.

این روش از طریق یک برش بدون بخیه انجام می­شود و در نتیجه، بهبود بینایی سریع­تری را به همراه دارد. اکثر بیماران بینایی خود را در مدت سه ماه پس از عمل پیوند قرنیه بدست می­آورند. البته این در حالی است که در دیگر روش­های پیوند قرنیه ممکن است یک سال یا بیش­تر طول بکشد تا به همان سطح بینایی برسد.

جراحی پیوند قرنیه بدون بخیه

روش انجام پیوند قرنیه بدون بخیه

در روش پیوند قرنیه بدون بخیه، لایه اندوتلیال بیمار از بقیه قرنیه جدا می­شود. اندوتلیوم متصل به لایه نازکی از قرنیه اهدا کننده، از طریق یک برش 5 میلی متری وارد چشم می­شود. سپس یک حباب هوا برای فشار دادن قرنیه اهدا کننده به سمت سطح خلفی قرنیه بیمار تزریق می‌شود. عمل پمپاژ اندوتلیوم اهدا کننده کمک می­کند که بافت دهنده را به قرنیه بیمار بچسباند.

حتما بخوانید:  هزینه عمل پارگی شبکیه چشم چقدر است؟ عمل پارگی شبکیه چطور انجام می­شود؟

مزایای پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه

استفاده از روش پیوند قرنیه با لیزر و بدون بخیه و یا روش پیوند قرنیه بدون بخیهنسبت به دیگر روش­ها مزایایی دارد، مانند:

  • بازیابی بصری به طور قابل توجهی سریع­تر است.
  • چشم در برابر آسیب بسیار قوی­تر و مقاوم­تر است.
  • اساساً عوارض مربوط به بخیه برطرف می­شود.
  • از آنجایی که قرنیه بیمار تحت برش با تیغه قرار نمی­گیرد، تغییر کمی در عیوب انکساری ایجاد می­شود.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *