دکتر متخصص عمل ویترکتومی

ضعف در بینایی یکی از مشکلاتی است که ممکن است خیلی از افراد با آن دست و پنجه نرم کنند. گاهی این مشکل بینایی به دلیل ملتهب شدن، خون ریزی درون چشمی و یا عفونت و نهایتا کدر شدن زجاجیه ی چشم ایجاد می شود. در اثر این اتفاق، تصاویر به طور ناواضح بر روی شبکیه ظاهر می شوند. این مسئله سبب می شود تا بینایی فرد به مرور کم شود.و شاید نیاز به جراحی ویترکتومی  داشته باشد.

 

دکتر متخصص عمل ویترکتومی

عمل ویترکتومی

در حاضر پیشرفت های علم پزشکی و وجود بهترین فوق تخصص چشم پزشکی تهران، سبب شده است که بتوان با عمل جراحی، تمام زجاجیه ی ناسالم و یا بخشی از آن را تخلیه کرد.

این فرآیندهای جراحی با نام  جراحی ویترکتومی شناخته می شوند. در ادامه با ما در مجموعه ی چشم پزشکی همراه باشید تا با این عمل و نحوه ی انجام آن آشنا شوید.

عمل ویترکتومی چیست؟

عمل ویترکتومی به دلایل متعددی انجام می شود. دکتر متخصص عمل ویترکتومی، با بررسی موارد مختلف تصمیم به عمل کردن این بخش از چشم می گیرد. علاوه بر کدری زجاجیه، ممکن است پزشک متخصص به جهت افزایش فاصله ی شبکیه و بافت اطرافش این عمل را انجام دهد. در ادامه به برخی از مواردی که ممکن است سبب ساز این جراحی شوند اشاره می کنیم:

·        عروق خونی درون شبکیه ی چشم صدمه ببینند.

·        چشم دچار عفونت داخلی شود.

·        چشم صدمات جدی فیزیکی ببیند.

·        شبکیه ی چشم دچار چین و چروک شود.

نحوه ی انجام عمل ویترکتومی

پیش از جراحی ویترکتومی چه اقداماتی را باید انجام داد؟

چشم از حساس ترین نقاط بدن است که برای معالجه ی مشکلات مربوط به آن، احتیاج به دقت زیادی است. فردی که قصد انجام این عمل را دارد باید در مواردی با دکتر فوق تخصص چشم پزشک خوب تهران، مشورت بکند. از جمله:

·        مصرف دارو: فرد بایستی تمام داروهایی را که مصرف می کند به اطلاع پزشک متخصص خود برساند. ممکن است برخی از داروها، عوارض نامناسبی بر روی نتیجه ی عمل داشته باشند. در این صورت نیاز است با صلاحدید پزشک، مصرف آن ها برای مدتی قطع شود.

·        مصرف غذا پیش از عمل: عموما پیش از جراحی های اینچنینی، فرد از خوردن وعده های سنگین غذایی تا زمانی مشخص و پیش از عمل منع می شود.

·        بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی: متخصص چشم پزشکی در کرج، شرایط بیمار را بررسی می کند و سپس با توجه به وضعیت سلامت فیزیکی فرد، نحوه ی عمل و دیگر عوامل موثر، تصمیم به استفاده از بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی می گیرد. برای انجام بیهوشی عمومی لازم است فرد از سلامت فیزیکی قابل قبولی برخوردار باشد.

·        مدت زمان جراحی: در بعضی بیماران، با توجه به وضعیت سلامتی بدنشان، ممکن است عمل های طولانی را صرفا با بی حسی های موضعی بتوان انجام داد.

موارد گفته شده حتما باید پیش از عمل، با مشورت در یک مطب چشم پزشکی شبکیه مشخص شوند.

شرح عمل ویترکتومی

عمل ویترکتومی بسته به شدت التهاب، کم شدن توان دیدن در فرد و دیگر علائم موجود به دو صورت انجام می شود:

1.     جراحی ویترکتومی قدامی

2.     جراحی ویترکتومی عمیق

این عمل در مراحل زیر صورت می گیرد:

1.     در اولین قدم، متخصص چشم پزشکی، چشم بیمار را به طور جامع بررسی می کند. در این مرحله اگر چشم فرد از مسئله ی دیگری مثل آب مروارید رنج ببرد، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد همزمان با عمل فوق الذکر، دیگر عمل های لازم را هم انجام دهد.

2.     بعد از بررسی وضع سلامتی بیمار، پزشک نوع بیهوشی را مشخص می کند.

3.     پس از بیهوشی عمومی یا اعمال بی حسی موضعی، متخصص چشم پزشکی شرق تهران، 3 قسمت کوچک از صلبیه ی چشم را می برد.

4.     در این مرحله مایعی از زجاجیه بیرون می آید. این مایع شفاف که بیش از 70 درصد محیط پشت چشم را به خود اختصاص داده، ژله ای مانند است و باید ابزاری ویژه برای بیرون آوردن آن استفاده کرد. این مایع تقریبا از آب تشکیل شده است، یک درصد دیگر آن از نوعی ژل و کلاژن ساخته شده است. خروج این مایع تا موقع برطرف شدن عفونت ها از چشم ادامه دارد.

5.     با استفاده از لیزر، معایب چشم حل می شوند. بعد از رفع مشکلات مربوط به چشم، گاز یا روغن سیلیکونی جای مایع ناسالم را در محل قبلی پر می کنند.

6.     شبکیه وقتی در سر جای خود قرار می گیرد که سیلیکون و یا مایع BBS به آن تزریق شود. با قرار گرفتن شبکیه ی چشم در جای خود، پزشک بر روی قسمت های ایجاد شده، بخیه می زند و چشم را پانسمان می کند.

مراحل انجام عمل ویترکتومی

عمل ویترکتومی با تزریق گاز

اگر در عمل ویترکتومی با روش های معمول نشود جدا شدگی شبکیه را درمان کرد، پزشک به تزریق گاز یا رتینوپکسی پنوماتیک روی می آورد. این روش به شرح زیر انجام می شود:

1)     متخصص چشم پزشکی عموما گاز را در وسط چشم تزریق می کند.

2)     امکان دارد در اثر ترمیم شبکیه ی چشم، میزان کمی از قرنیه و عنبیه ترم شود.

3)     قرار گیری سر بیمار در وضع نامطلوب می تواند به شناور شدن گاز تزریق شده و نهایتا جدا شدن آن منجر شود. به همین دلیل بایستی در این مرحله دقت کافی در ایجاد وضعیت صحیح سر صورت بگیرد.

4)     گاز تزریق شده، به صافی و اتصال شبکیه و دیواره ی چشم کمک می کند.

مراقبت بعد از عمل ویترکتومی

با توجه به ظرافت چشم و حساسیت عمل، توجه به توصیه هایی که پزشک در کلینیک های چشم پزشکی تهران، به بیمار می کند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از جمله:

·        تهیه ی پانسمان برای چشم: فرد باید به طور مرتب، پانسمان های چشم خود را تعویض کند و قطره های تجویز شده توسط پزشک معالجش را سر وقت مصرف کند.

·        صورت باید به سمت پایین باشد: پس از جراحی ویترکتومی، برای ثابت ماندن شبکیه ی چشم، بیمار بایستی به مدت چند ساعت سر خود را به سمت پایین نگه دارد.

·        از مالیدن و خاراندن چشم خودداری شود: پس از انجام این عمل حساس، نباید به هیچ وجه با مالیدن و یا خاراندن چشم، آن را تحریک کند. این مسئله می تواند به دیر بهبود یافتن منجر شود.

·        داروهای بدون تجویز مصرف نشود: امکان دارد بعضی از افراد بدون تجویز پزشک و به جهت تسکین دادن درد خود از مسکن استفاده کنند. اما بایستی بدانید داروهایی مانند ایبوپروفن به ملتهب شدن چشم ها کمک می کنند.

·        انجام ندادن فعالیت های سنگین ورزشی: پس از این عمل، بایستی فرد تا مدتی مشخص، از انجام فعالیت هایی که به چشم فشار وارد می کنند، دوری کند.

دوره نقاهت عمل ویترکتومی

مانند همه ی عمل های دیگر، دوره ی نقاهت عمل ویترکتومی به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله:

·        وضعیت سلامتی فرد

·        شدت آسیب وارده به چشم

·        پایبندی به مراقبت های بعد از عمل

انجام عمل ویترکتومی

همه ی این عوامل می توانند در بهبودی فرد تاثیر مستقیم داشته باشند. پس نقاهت در افراد مختلف دوره ی متفاوتی خواهد داشت. اما به طور معمول، بایستی حداقل از 7 تا 14 روز بعد از عمل، مراقبت های توصیه شده توسط متخصص چشم پزشکی در غرب تهران، انجام شود.

عوارض جراحی ویترکتومی

این عمل جراحی در صورتی که در بهترین کلینیک چشم پزشکی تهرانپارس صورت بگیرد، نتیجه ی موفقی خواهد داشت. اما گاهی ممکن است به دلایل متعددی بعضی عوارض ناخواسته به وجود بیایند. از جمله:

û      آب مروارید

û      فشار درون چشم افزایش یابد.

û      در زجاجیه خونریزی ایجاد شود.

û      شبکیه جدا شود.

û      عفونت

û      در حرکت دادن چشم مشکلی ایجاد شود.

 جراحی ویترکتومی

مراقبت بعد از عمل ویترکتومی

عمل ویترکتومی چشم

امیدواریم از این مقاله ی مجموعه ی چشم پزشکی بهره ی کافی برده باشید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *