متخصص چشم پزشک در ایران

علت تاری دید بعد از عمل ویترکتومی چیست؟

Notice: Undefined variable: toReturn in /home2/mrservis/domains/eyeedoctor.com/public_html/wp-content/plugins/recent-search-terms/searchterms-tagging2.php on line 1013

علت تاری دید بعد از عمل ویترکتومی چیست؟

ممکن است بیماران بعد از عمل ویترکتومی تاری دید را تجربه کنند. در این مقاله می­خواهیم علت تاری دید بعد از این عمل را بررسی کنیم. در ابتدا بهتر است با عمل ویترکتومی آشنا شویم.

عمل ویترکتومی چیست؟

عمل ویترکتومی یک روش جراحی برای درمان اختلالات مربوط به شبکیه و زجاجیه می­باشد. در این عمل، چشم پزشک متخصص زجاجیه را بر می­دارد تا به شبکیه دسترسی کامل داشته باشد و سپس محلول دیگری را جایگزین آن می­کند. در این جراحی، چشم پزشک متخصص با استفاده از ابزارهای کوچک، زجاجیه را برش داده و آن را بر می­دارد و به ترمیم شبکیه می­پردازد.

حتما بخوانید: قیمت عمل فمتولیزیک

در عمل ویترکتومی، یک فوق تخصص چشم پزشکیبه درمان مشکلات زجاجیه و شبکیه می­پردازد. زجاجیه ماده­ای ژل مانند است که قسمت میانی چشم را پر می­کند. زجاجیه چشم را شفاف نگه می­دارد تا نور بتواند از ­آن عبور کند و دید واضحی را ایجاد کند. شبکیه لایه­ای از سلول­ها در پشت چشم است. تصویر بر روی شبکیه تشکیل می­شود. اختلالات شبکیه و زجاجیه بینایی را به خطر می­اندازد.

عمل ویترکتومی برای درمان مشکلات زجاجیه و شبکیه

عوارض جانبی بعد از عمل ویترکتومی

عمل ویترکتومی به عنوان یک روش بسیار ایمن و موثر شناخته می­شود گاها ممکن است بیماران عوارض جانبی را بعد از این عمل تجربه کنند. در بیش­تر مردم، این روش عارضه­ای ایجاد نمی­کند. البته سن، شرایط پزشکی و شدت مشکل چشم در ایجاد عوارض پس از عملموثر می­باشد. برخی از عوارض جانبی این روش عبارتند از:

ایجاد عفونت در چشم

حتما بخوانید:  متخصص چشم پزشکی چهارمحال و بختیاری

خون­ریزی زیاد چشم

افزایش فشار در چشم

ایجاد مشکل در حرکت چشم

عمل ویترکتومی

بعد از عمل ویترکتومی، ممکن است در چشم خود کمی احساس درد کنید. همچنین تاری دید بعد از عمل ویترکتومی را برای چند روز تجربه خواهید کرد. البته مدت زمان تاری دید در افراد مختلف، متفاوت می­باشد. بعضی افراد ممکن است تا هفته­ها بعد از عمل،تاری دید را در یک و یا هر دو چشم خود داشته باشند. البته می­توان خطرات ناشی از این عمل را با معرفی چشم پزشک خوب به حداقل رساند.

علت تاری دید بعد از عمل ویترکتومی

عمل ویترکتومی با وجود مزایایی که دارد، ممکن است عوارض جانبی ناخواسته­ای نیز داشته باشد. یکی از این عوارض، تاری دید می­باشد. دلیل تاری دید بعد ازعمل، ساییدگی قرنیه در طول جراحی می­باشد. اگر بخیه­ها در فاصله بسیار کمی از قرنیه باشند، باعث تاری دید می­شوند. همچنین به دلیل مصرف داروی چشمی و التهاب ناشی از جراحی، ممکن است تاری دید رخ دهد.

معمولا تاری دید بعد از عمل ویترکتومی طی چند روز اول برطرف خواهد شد. در بعضی افراد ممکن است تاری دید تا چند هفته ادامه داشته باشد. پس از عملبه تدریج بینایی بهبود می­یابد. گاها ممکن است تا شش ماه زمان لازم باشد تا چشم به بهبودی کامل برسد. همچنین اگر لازم به ایجاد برش بزرگ در شبکیه باشد، روند ترمیم طولانی­تر خواهد بود.

از دیگر دلایل تاری دید بعد ازعمل، استفاده از قطره­های چشمی می­باشد. از این قطره­ها به منظور گشاد شدن چشم­ها در طول جراحی استفاده می­شود. استفاده از این قطره­ها ممکن است باعث تاری دید بعد ازعمل شود. به طور کلی، تاری دید پس از عمل در افراد مسن شایع­تر است.

تاری دید بعد از عمل ویترکتومی

چه اقداماتی به بهبودی افراد بعد از عمل کمک می­کند؟

در اکثر افراد، تاری دید بعد از عمل ویترکتومی در مدت چند روز برطرف می­شود. اگرچه بهبودی کامل پس از جراحی اغلب هفته­ها یا ماه­ها طول می­کشد. برای رسیدن به بهبودی کامل و جلوگیری از عوارض جانبی، مهم است که به دستورات چشم پزشک متخصصخود عمل کنید. برای تسریع در روند بهبودی و کاهش عوارض جانبی باید به نکات زیر توجه کنید؛

حتما بخوانید:  مزایا و معایب عمل شبکیه چشم با روغن چیست؟

استفاده از داروها و قطره­های چشمی طبق  دستورات پزشک خود

پرهیز از فشار و یا مالش چشم

پرهیز از انجام فعالیت­های سنگین

استفاده از عینک آفتابی

پرهیز از قرارگیری در مکان­های دارای گرد و غبار و ذرات ریز

پرهیز از پرواز و شنا

به طور کلی،تاری دید بعد از عمل ویترکتومی یک اتفاق شایع می­باشد. تاری دید اغلب یک عارضه جانبی کوتاه مدت می­باشد. تاری دید طولانی مدت و یا تغییرات دائمی در بینایی بسیار نادر است. توجه به این نکته بسیار مهم می­باشد که تمام دستورات پزشک خود را پس از عملانجام دهید. رعایت این دستورات باعث می­شود که هرچه سریع­تر به بهبودی کامل برسید و از عوارض جانبی جلوگیری کنید.

Recent search terms:

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *